Noorsootöötaja ametiga saab nüüdsest tutvuda virtuaalreaalsuses

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Foto: Tanel Meos

Kui seni oli noortel võimalik tutvuda virtuaalreaalsuse kaudu vaid tervishoiusektori ametitega, siis nüüdsest saavad noored tutvuda virtuaalselt ka noorsootöötaja ametiga.

Avatöötuba toimub reedel, 23. novembril kell 16.30 Tallinna Kesklinna Noortekeskuses (Raua 23).

360-kraadised videod pakuvad noortele võimalust olla virtuaalseks töövarjuks nii noortekeskuse noorsootöötajatele, huvijuhtidele, huvikooli õpetajatele kui ka ringijuhtidele. Kokku tutvustatakse kaheksat noorsootöötaja ametit.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles, et uudsete lahenduste kasutamine noorsootöös on väga oluline, kui tahame jõuda noorteni. “Virtuaalreaalsus on kaasaegses maailmas heaks näiteks, kuidas pakkuda noorsootöös lahendusi, mis on motiveerivad, arendavad ja samas ka noorte seas väga populaarsed,“ sõnas Reps.

Virtuaalreaalsuse töötubade idee ellu kutsunud Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) direktori Edgar Schlümmeri sõnul aitavad interaktiivsed lahendused tõsta esile noorsootöötaja töö väärtust ja sisu ning tuua karjääriõpet noortele lähemale just sellisel viisil, mis neid kõige paremini kõnetab. “Käesoleval noorsootöö nädalal keskendume noorsootöö võimalustele ja julgustame noori nendest võimalustest osa saama,“ märkis Schlümmer.

ENTK tellimusel korraldab virtuaalseid töötube Eesti Noorsootöötajate Kogu, mille projektijuht Minna Kohjus ütles, et noorsootöötaja ametit tutvustatakse 15-19-aastastele noortele nii virtuaalreaalsuse kui ka liitreaalsuse tehnoloogiate abil ning praktiliste noorsootöös ettetulevate tegevuste läbimängimise kaudu. „Töötoas proovitakse läbi erinevaid virtuaalseid lahendusi, kus osalejatel võimaldatakse olla probleemsete olukordade peremehed, kes teevad valikuid ja langetavad otsuseid, ütles Kohjus.

Virtuaalses töötoas avatakse noorsootöötaja ameti lai profiil: avatud noortekeskuse noorsootöötaja; kooli huvijuht; ringijuht; huvikooli õpetaja; maleva rühmajuht ja/või noortelaagri kasvataja; rahvusvahelise noorsootööga tegelev noorsootöötaja; mobiilne noorsootöötaja; noorsootöötaja kultuuriasutustes.

Lahenduste koostööpartnerid on Maru VR Production OÜ ja Subatomic OÜ, kes on kaasanud omakorda mitmeid noorsootöö valdkonna eksperte. Samuti tehakse koostööd noorsootöö erialasid õpetavate kõrgkoolidega.

Sarnaselt õe ja bioanalüütiku ameteid tutvustavatele virtuaalsetele töötubadele hakatakse ka noorsootöötaja ametit tutvustavaid töötubasid läbi viima noortekeskustes, laagrites, messidel.

Märksõnad: , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal argipäeval

Ära jää ilma päeva põnevamatest lugudest

Saadame sulle igal argipäeval ülevaate tehnoloogia-, auto-, raha- ja meelelahutusportaali olulisematest lugudest.