Rubriigi toob sinuni 

Kuidas Google Hangoutsi vestluste ajalugu kustutada?

Nagu peaaegu kõik suhtlusrakendused, salvestab ka Google Hangouts vaikimisi kontaktide vahelised vestlused. Kogu vestlusajalugu kuvatakse ka Gmaili rakenduse otsingus ka muude e-kirjade vahel.

Kuna Hangoutsi sõnumite vahelt võib päris tüütu olla olulisi kirju üles leida, siis on võimalik kontaktide kaupa ka vestluste ajalugu kustutada ja nii otsingutulemuste kuva puhtana hoida.

Alustuseks tuleb suunduda veebibrauseris hangouts.google.com lehele. Järgmiseks on vaja avada vestluspartneri nime taha ilmuv kolmest punktist koosneb menüünupp. See pakub kahte võimalust, millest üheks on vestluse kustutamine ja teiseks arhiveerimine.

Esimene neist võimaldabki kogu peetud vestluse jäädavalt kustutada. Sellisel juhul kaob vastav info ka Gmailist ja ei ilmu enam otsingu nimekirja.

Lisaks sellele on võimalik ka lihtsalt vestluse ajalugu välja lülitada. Selle jaoks tuleb avada vestluse akna paremalt ülevalt nurgast ketta ikoon, mille alt leiab muude valikut seast “Vestluste ajalugu”. Kui selle eest linnuke eemaldada, omavahelist juttu enam ei salvestata. See võimalus ei kustuta siiski eelnevalt peetud jutuajamisi.

Meeles tuleks pidada, et kui partner pole samu valikuid aktiveerinud, siis temal säilib endiselt kogu vestluse ajalugu.